De auteurs met Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp 11 juli 2014

De auteurs met Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp

De auteurs met Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp

Advertentie maart 2014, De Groene Baret

Advertentie-DGB

 

Advertentie april 2014, Dutch defence press

Het langverwachte boek over de Nederlandse commando-opleiding en het tentenkamp

by 

Dit meer dan 424 pagina’s tellende unieke boek, of beter gezegd naslagwerk – met als titel “Commando. Achnacarry 1942 – Roosendaal 2014. Historie en opleiding van Nederlandse commando’s” – is niet alleen maar bedoeld voor de militair, (oud)-commando en/of veteraan. Het is daarnaast ook geschreven en samengesteld voor iedereen die graag meer wil weten over de oorsprong van het Korps Commandotroepen (KCT) en de opleiding van de Nederlandse Commando’s in het bijzonder. Want ondanks dat je geen militaire achtergrond hebt of alleen maar van (Nederlandse) militaire historie houdt, is dit boek een absolute must-have. Het verteld het complete verhaal over de opleiding van de Nederlandse commando’s. Van Achnacarry in oorlogstijd tot de huidige opleiding in 2014! Het is een boek dat pure nostalgie, herinneringen en gevoel bij het KCT uitademt en (terug) brengt bij de lezer.

– Groene baret én uniek naslagwerk uitgereikt aan 19 nieuwe commando’s op 11 juli 2014 (…).

– (…) Het boek is tot stand gekomen met de medewerking van veel (oud-) commando’s.

– (…) Maar ook voor niet commando’s is het meer dan een interessant leesboek en naslagwerk. Naast de meer serieuze verhalen is er voldoende om met een glimlach op het gezicht verder te lezen. Je kunt ook simpel even door het boek bladeren tot je iets tegenkomt wat je interesseert. De honderden verhalen geven een goed sfeerbeeld van de afgelopen 72 jaar (…).

Zo heeft het boek voor iedereen die bij het KCT heeft gediend of nog steeds dient wel een aantal verhalen die herkenning oproepen, of weer andere mooie verhalen. Maar zoals eerder aangegeven is het ook voor niet commando’s een meer dan interessant leesboek en naslagwerk. Het mag daarom niet in uw persoonlijke bibliotheekverzameling ontbreken. Niet in de laatste plaats omdat Dutch Defence Press er geheel belangeloos een kleine bijdrage aan heeft geleverd…

 

 

Op 31 januari 2015 verscheen er een recensie van het boek ‘Commando’ in Elsevier. Beoordeling vier sterren!

Esprit de corps

NON-FICTIE/ Meer dan vechtmachines.

 HANS VAN DE WALL EN RIEN STEGMAN Commando. boekcommando.nl, 424 pagina’s, € 35,95

* * * *

Hans van de Wall werd KLM-piloot en Rien Stegman maakte carrière als acteur/regisseur. In 1974 behaalden ze hun groene baret. Dat geeft al aan welke uiteenlopende mannen dienen in het keurkorps van de Koninklijke Landmacht.

Van de Wall en Stegman schreven Commando, over de cultus en de loodzware training van de commando’s. Behalve een anekdote over Afghanistan en een summiere beschrijving van de activiteiten van kapitein Westerling, weiden ze niet uit over de inzet. Mannen voor wie ‘de duisternis hun vriend is’, weten waarover ze moeten zwijgen. Jammer, want nu blijft onderbelicht dat commando’s niet zomaar vechtmachines zijn, maar strijders die op een intelligente manier opereren. Het kleurrijke boek vertelt de historie en is tegelijkertijd een antropologische studie naar het esprit de corps van deze roemruchte eenheid.     Eric Vrijsen

 

De verkoop van het boek neemt vogelvlucht:

Ondertussen is het boek ‘Commando’ een wereldhit. Van de USA tot ‘Down Under’ in Australië en van Noorwegen tot Zuid-Afrika. Overal ter wereld staat wel ergens ‘Commando’ in een boekenkast! ‘Commando’ staat ook op de digitale Boekenplank van de Koninklijke Landmacht (Zie Facebook Koninklijke Landmacht). ‘Commando’ is nu ook opgenomen in de collectie van de Universiteitsbibliotheek van de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

Sinds 11 juli 2014, wordt Commando aan iedere nieuw geslaagde ECO-lichting uitgereikt.

 

Het Diekerhoff Fonds:

Het boek Commando heeft een financiële ondersteuning gekregen van het Diekerhoff Fonds. Het Diekerhoff Fonds is gelieerd aan de vereniging Mars et Historia en haar voornaamste doelstelling is het mede mogelijk maken van publicaties of andere initiatieven op militair-historisch gebied in de breedste zin van het woord. Uit het rapport: ‘het bestuur heeft laten meespelen dat het een tot nu toe onbelicht onderwerp van de Nederlandse militaire historie betreft. Daarbij menen wij dat u gedegen werk heeft verricht en een goed gedocumenteerd boekwerk heeft gerealiseerd.’ Niet alleen erkenning voor het boek, maar zeker ook voor het KCT en al zijn personeel dat onverminderd ervoor zorgt dat ze ‘the best and the brightest’ zijn!

 

Een greep uit de reacties:

Geweldig boek! Ik ben moeder van een aspirant-commando en wil hem graag steunen bij zijn plannen. Maar het is voor een burger heel moeilijk om te begrijpen wat ‘commando-zijn’ inhoudt. Door dit boek en naast zijn enthousiaste verhalen na de Kennismakingsdagen, heb ik nu een beter beeld; ook over de sfeer onderling, de humor, de gedrevenheid en het relativeren. Een aanrader voor familie en vrienden.

Barbara

 

Heren, Gisteren jullie fantastische boek ontvangen, wat een feest! De hele dag snuffelen en bladeren, een feest van herkenning! Eens commando, altijd commando, dat is duidelijk! Bedankt! Nunc aut Nunquam!

Marc

 

Geachte auteurs, Heb het boek Commando afgelopen week mogen ontvangen. Het straalt kwaliteit en degelijkheid uit en het leest prettig. Er is niet over een nacht ijs gegaan, hier is duidelijk veel tijd en zorg aan besteed. Dus hierbij mijn complimenten aan alle betrokkenen.

Ramon

 

Geweldig boek! hilarische anekdotes, super foto’s. Kortom: een commandowaardig meesterwerkje afgeleverd. Had ook niet anders verwacht….Nuncaut Nunquam!

Martin

 

Cees J.Th. Hoogeveen (J&C Productions B.V., Commando Toko) www.jencproductions.com